mandag den 2. januar 2012

Godt Nytår!!

Henover højtiderne har der ikke været meget snak om havnesagen i lokalsprøjten. Det er desværre ikke fordi sagen er løst. Der er bare nogen, som holder lav profil, indtil de er helt sikre på, at der ikke skal skattekroner op af lommen til at reparere stormskaderne på havnen.

Een af de ting, man har kunnet læse i lokalavisen er, at de lokale handlende på havnen vil have fingre i bådpladshavernes vinteropbevaringspladser. Det er en særdeles interessant udvikling. De handlende er gået sammen i en forening, - som nu markedsfører havnen i stil med lyngby storcenter. Havnen skal fremover ikke kendes som Hørsholms sejlsportscenter men mere som en handelsgade. Jojo, den er god nok. Der var juletræ på havnen, og vores egen havnefoged stod endda i spidsen for den officielle juletræstænding.

Det er faktisk det første skridt på vejen hen imod at skabe en yderligere polarisering; Endnu en modpol mod havnens egentlige formål, nemlig det at være en havn for fiskere og lystsejlere.

For mange år siden skrev jeg i spøg, at man kunne asfaltere nordbassinet for at få plads til tivoli, cirkus, seniorboliger, kasino og parkering. Nu er det ikke længere en vittighed.

Kære sejlere, der skal kæmpes om pladsen på Rungsted Havn.


Kommunen vil hæve vores pladspriser, forretningerne vil have vores vinterpladser, havnemesteren nægter at åbne masteskuret, havnens medarbejdere bliver fyret for at hjælpe sejlere, publikum slider gratis på de faciliteter vi betaler for, havnebestyrelsen vil monopolisere stativer og kraner, medens vores - ellers på mange måde glimrende - sejlklub elegant blander sig udenom. Man kan spekulere i årsagen til sidstnævnte. Det kunne være angst for at miste økonomisk støtte fra kommunen, angst for at miste skattefrihed  eller angst for at miste særlige privilegier på havnen. 


Derfor: Meld jer ind i Rungsted Bådelaug, - den eneste forening der støtter sejlernes interesser, - eller se i øjnene at sejlerne bliver jaget vildt på den havn, de selv har betalt.


Godt Nytår

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.