fredag den 29. april 2011

Havnemesteren fortæller

Orientering fra havnemester Henrik Kristensen, Rungsted Havn, om dennes erfaringer med standardstativer.

- Vi har udelukkende fordele ved at have tvunget havnens brugere (bådejerne) til at bruge disse stativer. Og de fleste bådejere har accepteret denne mindre udgift, selvom der har været mindre problemer i starten med at få bådejerne til at udskifte deres gamle stativer, fortæller Henrik Kristensen.
Af vedtægterne for Rungsted Havn fremgår det, at bådejernes egne stativer skal godkendes, og havnemesteren understreger, at der ikke gives bådejere tilladelse til at bruge gamle stativer, ligesom havnen heller ikke tillader opbevaring af bådejernes gamle bådstativer.

Havnemesteren fortsætter:

- I samarbejde med bådejerne har vi udarbejdet en folder om vores standardstativer, og da vi indførte bestemmelsen om at bruge standardstativer, tog næsten 70%. af brugerne imod tilbuddet om at udskifte deres gamle og udtjente bådstativer med vores standardstativer.
Standardstativerne kan tilpasses den enkelte båd, og der kan optages både med mast på. Køreunderlaget skal naturligvis være fast... (klip) Sker der uheld i forbindelse med optagning, er det bådejerens egen kaskoforsikring, som må betale og ikke havnens forsikring.
- Spillereglerne er således klare, og havnen har aftalt vilkår med diverse forsikringsselskaber, fortæller Rungsteds havnemester og tilføjer, at havnens investering har været mellem 8.000 og 20.000 kr. pr. bådstativ, afhængig af størrelsen på stativet. Havnen har p.t. 196 standardstativer og investerer løbende i nye stativer, således at havnen råder over 5-600 stativer, som udlejes til bådejerne for p.t. 1.000 kr. pr. år.

Havnemesteren fortsætter:

- I år har vi slet ikke mødt kritik fra bådejerne, og vi overvejer i øjeblikket at investere i en 20-tons svingkran i stedet for vores nuværende travelift. Så kan vi tage bådene dobbelt så hurtigt op. Og hvis vi hæver prisen til 2.000 kr. om året for en samlet pakke indeholdende bådoptagning og leje af stativ, er kranen betalt. Ja, vi tjener endda lidt penge ved det, siger Henrik Kristensen med et lille smil og anbefaler sine kolleger i at følg eksemplet fra Rungsted Havn.

Sakset fra FLIDs vinterseminar 2010 på Hotel Fåborg. Original her. Fremhævninger lavet af redaktionen, aka mig selv. Se link til profil i højre kolonne.

Det er jo en tårevædet successhistorie.

Man kan undre sig over, at det præsenteres som om bådejerne er involveret. Det er ikke tilfældet. I det hele taget er fremlæggelsen ret kraftigt i modstrid med den opfattelse, som mange bådejere har. Spøjst er det også, at læse om de fremtidige planer om mere tvang og højere priser. Gad vide, hvordan det hænger sammen med "hvile i sig selv princippet", at der tjenes penge på ordningen. Og er det ikke underligt, at priserne på stativerne er forskellige, medens lejen er ens?

Det er simpelthen ikke korrekt, at 70% af bådejerne tog imod tilbuddet om at udskifte stativer. Der var overhovedet ikke så mange stativer de første mange år. Det er simpelthen ren vås.

Interessant er det også, at havnemesteren afslører prisen for stativerne. Tænk en gang at betale 1200 kroner i leje for et stativ, der koster 8000 i indkøb. Det er dæleme en god forretning. Ja, altså ikke for bådejerne. De er rent til grin - for egne penge. Havnefogeden vil os det ikke godt.

Det ville klæde bestyrelsen og havnemesteren at tale med den primære kundegruppe omkring den slags tiltag, inden der træffes diktatoriske og ensidige beslutninger for vores fælles fremtid.

1 kommentar:

  1. Jeg synes det er et godt og interessant indläg. Önsker bare at naar der staar "...fremhävninger lavet af mig..." at man saa ogsaa kan se hvem "mig " er. Dette gälder ogsaa for indläg i andre "vinduer"
    PG

    SvarSlet

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.