tirsdag den 7. juni 2011

Lidt mere historie

Jeg var på marked forleden. Der fandt jeg en bog af en Jan Møller om fiskerlejerne op langs Strandvejen.

Der er flere billeder og historier om Rungsted Fiskerleje; Blandt andet kan man læse, at der syd for stejlepladsen ligger en villa, som bærer årstallet 1771, - og som en gang har tilhørt brygger Carl Jacobsen. Egentlig ikke overraskende, når man tænker på, at Runstie Krogh allerede i 1613 vides drevet af en Willum Carram. Det fremgår også, at Rungsted nævnes første gang i 1346 under navnet Runæstigh, hvor Runæ angiveligt er gammelt dansk for de særlige småbølger, Øresund er kendt for.

"Den gamle Bro" aka Vasen længst sydover.
Tilbage til havnen... Der er stadig en sti ned til det ene af de to gamle fiskerlejer. Det er det sydlige leje, som, i de kilder jeg har adgang til, konsekvent kaldes "Den gamle Bro". Jeg må derned og tage et billede. Jan Møllers bog fortæller også, at de to gamle lejer blev bygget på amtets bekostning efter en stormflod i 1824. Således er der ikke  noget, der tyder på at havnen eller lejet oprindeligt har været et kommunalt anliggende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.