tirsdag den 4. november 2014

Debatten om Rungsted Havn

Debatten om Rungsted Havn har bredt sig til flere medier.

Først var Minbaad på banen med et indlæg fra Lars Hendriksen, som er en skarp og meget præcis beskrivelse af forholdende i KDY. Jeg var selv til stede ved det omtalte møde i KDY onsdag den 29. oktober. Jeg hørte KDYs formand sige, at sejlerne ikke kan vælte bestyrelsens foretrukne kandidater. Overskriften på Minbaad er derfor særdeles passende: KDY i demokratisk underskud.

Det kan ikke siges mere præcist.

Et par dage senere skriver Bådmagasinet om sagen. Bådmagasinet skriver blandt andet, at domstole og tilsyn flere gange har nikket ja til en hjemtagelse, hvilket simpelthen ikke er korrekt. Desuden skriver Bådmagasinet, at Borgmesteren ikke forstår søgsmålet. Det er muligvis rigtigt, men det indikerer blot, at Borgmesteren ikke har sat sig ind i sagerne: Dette søgsmål ligner ikke det tidligere søgsmål.

Bådmagasinet citerer så Jan Britze fra Bådelauget for, at KDY i 13 år ikke har magtet at forhandle en løsning med kommunen. Det er fuldstændig korrekt.

Dernæst citerer Bådmagasinet Christian Lerche fra KDY, for at være lodret uenig i, at KDY svigter sejlerne. Christian Lerche har ikke været til møderne mellem KDY, Rungsted Bådelaug og Rungsted Sejlklub, så Christian Lerche ved åbenbart ikke, at der er indgået en skriftlig aftale mellem disse tre. Aftalen går på gennem søgsmålet at tvinge kommunen til realitetsforhandlinger. Den aftale er KDY sprunget fra, og det er det første svigt.

At KDY nu ovenikøbet forhandler videre med kommunen og lader andre om søgsmålet , - det er ikke bare det andet svigt, - det er en regulær svinestreg.

Det tredje svigt sker på mødet den 29. oktober, - den såkaldte valgaften! KDYs bestyrelse demonstrerede tydeligt, at de ikke kærer sig det mindste om de lokale medlemmers interesser. Sejlernes repræsentanter kasseres uden videre, og KDY bestyrelsens egne repræsentanter indsættes uden valghandling. Sejlerne kan ikke en gang stemme nej til disse. Despoti er det ord, der kommer nærmest.

Man kan undre sig over, hvorledes en så udemokratisk organisation som KDY overhovedet kan komme i betragtning til offentlige støttekroner.

Link til Minbaad: KDY i Demokratisk Underskud.
Link til Bådmagasinet: KDY svigter sejlerne på Rungsted Havn.
Link til kommunen: Stævningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.