tirsdag den 16. december 2014

TV2 Lorry

Her er klippet til TV2 Lorry, som blev bragt den 15. december.

Opdateret:
http://www.tv2lorry.dk/nyheder/15-12-2014/1930/retten-til-rungsted-havn-i-retten

Det er åbenbart nødvendigt at repetere sagens forløb; Se bare her.

Sådan kom Hørsholm Kommune til at eje Rungsted Havn uden at have betalt en krone!

1) I 1923 byggedes den gamle havn. Kommunen ønskede ikke aktier men fik udstedt et såkaldt indflydelsesbrev, som gav stemmeret på generalforsamlingen. Indflydelsesbrevet blev udstedt af to medlemmer af havnens bestyrelse. Det havde de ikke hjemmel til, og indflydelsesbrevets lovlighed er derfor højest tvivlsom.

2) I 1974 byggedes den nuværende havn med tilskud fra stat, amt, kommune og lokale investorer samt indskud fra sejlere i hele nordsjælland. Det var nødvendigt med omfattende indskud fra sejlere i hele Nordsjælland, da kommunen ikke ville bære havnen alene. Sejlernes indskud endte med at være et rentefrit lån, og det har i perioden 1974 til 2014 betalt for hele havnen. Med renters regning har sejlerne således lånt havnen omkring 70mio kroner.

3) I 1977 konverterede havnens formand og havnenmesteren indflydelsesbrevet fra 1923 til aktier ved simpelthen at skrive på papiret, at det var nu var aktier. Havnens formand var sjovt nok også viceborgmester i kommunen. De havde naturligvis ikke hjemmel til at udstede aktier i havnen, og kommunen opførte heller ikke aktierne i regnskabet. Aktiernes lovlighed er derfor højest tvivlsom.

4) I 2004 brugte kommunen sin ulovlige indflydelse i havnebestyrelsen til at forøge sin ejerandel til over 90%, således at de resterende aktionærer kan tvangsindløses. På det tidspunkt er kommunens indflydelse ulovlig på to måder. For det første er aktiernes lovlighed tvivlsom. For det andet er kommunen i 1988 blevet pålagt at afvikle sin bestemmende indflydelse i havnebestyrelsen.

5) I 2014 - efter at havnen via sejlernes indskud har betalt alle lån og tilskud tilbage til kommunen med renters rente - beslutter et marginalt flertal i kommunalbestyrelsen at likvidere havneselskabet og omdanne havnen til en kommunal institution.

Havnen og dennes formue, som på ingen måde er kommunens lander herved i kommunekassen, og havnen kan herefter sælges til investor; Dette har været politikernes erklærede plan siden 2002.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.