tirsdag den 15. august 2017

En nødvendig havneudvidelse?

Uden at involvere sejlerne har havnebestyrelsen på Rungsted Havn brugt en anseelig sum penge og tid på at undersøge og diskutere en havneudvidelse i form af et helt nyt yderbassin udenpå den eksisterende havn. 

Formålet med havneudvidelsen skal angiveligt være, at skabe mere ro i yderbassinet. Det har der ellers ikke været behov for de seneste 40 år.


Nogle af forslagene
Selve udvidelsen skal angiveligt koste mellem 6 og 21 millioner kroner. Prisen afhænger meget af, hvem man spørger.

Den slags penge kunne måske bruges anderledes. De kunne eksempelvis bruges til at nedsætte havnelejen, som er steget 400% over de seneste 15 år. De kunne også bruges til at forbedre de lokale sejleres vilkår, idet de lokale sejlere end ikke har så meget som et overdækket skur at holde varmen i.

Finansieringen af denne diskutable udvidelse er endnu ikke afklaret, men der er ikke er penge i kassen til dette projekt.  Man må derfor forestille sig, at pengene lånes, og at udgiften til dette projekt væltes over på sejlerne i form af yderligere stigninger i havnelejen.

Havnebestyrelsen har inviteret til et orienteringsmøde om sagen den 30. august i KDYs lokaler på Rungsted Havn. Se havnens hjemmeside for detaljer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.