tirsdag den 13. januar 2015

Nu tager de havnen

Det er alvor. Nu tager de havnen.
Erhvervsstyrelsen meddeler...
Hørsholm kommune bruger sin ulovlige bestemmende indflydelse i Rungsted Havn A/S bestyrelse til at likvidere havneselskabet for at lave havnen om til en kommunal institution. Kommunen har ikke investeret een krone i havnen. Alle værdier er skabt og betalt af sejlerne.

Sådan en manøvre kalder kommunen en hjemtagelse. I praksis ligner det mere en omvendt privatisering - man kalder det normalt for en nationalisering.

Dette sker under voldsomme protester fra de lokale sejlere.

Sejlernes protester skyldes, at kommunen med en kæde af dubiøse handlinger påstår at være rette ejer af havnen; At sejlernes indskud nu omdannes til et rentefrit lån til kommunen virker mildest talt også besynderligt.

Manøvren er således absolut ikke i brugernes interesse. Når kommunen overtager havnen, vil det kun give yderligere vrøvl og administrativt bøvl. Ergo er det heller næppe i borgernes interesse.

Spørgsmålet er derfor: Hvad vil kommunen med den havn?

Spørgsmålet om, hvad vil sejlerne med den havn, kan let besvares: Sejlerne ønsker egentlig ikke at eje havnen. De ønsker blot sikkerhed for, at havnen bliver ved med at være en havn, sådan som den allerede er.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.