torsdag den 17. marts 2011

Havnelejen stiger igen

Sneen er smeltet, vandet er blevet blødt, og man begynder så småt at glæde sig til at komme på vandet.

Som een af de faste forårsbebudere kommer der en lille hilsen fra havnen angående havneleje. I vanlig stil sender havnen blot en opkrævning, og som altid er der ingen forklaring på den helt uvirkelige stigning i havnelejen. Havnelejen er helt ude af trit med virkeligheden. Havnelejen stiger mere end benzinpriserne, mere end huspriserne, mere end lønnen og langt mere end inflationen tilskriver. Man undres, - og man fristes til at spekulere i årsagen til dette.

Kan det mon skyldes, at havnen er drevet uhensigtsmæssigt i så mange år, at der nu er brug for en ekstraordinær vedligeholdelse? I givet fald er der jo demonstreret en himmelråbende inkompetence blandt de ansvarlige for driften.

Kan det mon skyldes, at visse kredse ønsker at ændre havnen til et indtægtsgivende instrument med henblik på at trække penge ud af lommerne på sejlerne? Sålænge kommunen påråber sig ejerskab, kan det næppe være tilfældet. Det ville jo være en extra brandbeskatning af sejlerne. Det er ihvertfald ikke hverken koncervativ eller liberal politik.

Kan det så skyldes, at visse kredse ønsker at ændre havnen til et elitært område, hvor kun de allerrigeste kan være med? Det skulle da være sært udansk. Der kan da ikke være nogen i dette land, som for alvor er interesseret i det, kan der?

Kan det måske skyldes, at havnen simpelthen drives uhensigtsmæssigt med deraf følgende stigninger i udgifter til personale og udstyr? Svært at sige. Kommunikationen fra havnen er mildest talt ikke overvældende hverken i mængde eller udforming eller indhold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.