tirsdag den 22. januar 2013

Et tidligere fiskerleje

Jeg var så heldig at finde endnu en bog om Rungsted Fiskerleje. Antikvarisk. Det er Topsøe-Jensens "Rungsted - et tidligere fiskerleje". Den er udgivet i 1987 af den hedengange Rungsted Boghandel, og den ser således ud:
Rungsted - et tidligere fiskerleje
Det er ikke den samme bog som Topsøe-Jensens "Rungsted Fiskerleje i de sidste årtier før det fik havn", som jeg har omtalt her. Nærværende bog er bredere og den dækker historien fra det 18. århundrede og helt frem til halvfjerserne. Den er sprængfyldt med skønne billeder og sjove anekdoter om, hvorfor Rungsted fiskerleje og omegn er som det er i dag.

Een af de sjovere passager er i sidste afsnit, hvor bogen referer en Karl Larsen, som i 1913 skal have skrevet, at man i Rungsted "aldrig ville blive indespærret i et friseret villakvarter". I samme passage kan man læse, at indbyggertallet i 150 var hele 3134 personer.

Desværre står der ikke meget konkret om havnens tilblivelse, organisationen bag eller finansieringen heraf. Hverken sejlerne eller sejlklubberne er nævnt, selvom de stod for halvdelen af finasieringen. Der er iøvrigt ingen kildeangivelser i bogen. Det er der i Topsøe-Jensens bog fra Museumsforeningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.