Jeg har tidligere skrevet, at de nye havnestativer er defekte. Nu har jeg talt med havnekontoret om det, og det viser sig, at sagen er en anelse mere nuanceret. Tilbage i 2011 var der en
101, der væltede i noget blæsevejr. Der er ikke sket væsentlige ændringer i stativerne, men man er blevet klogere på brugen af dem.
|
Fino |
Her ses een af støtterne på havnestativerne. Ingen problemer med den. Lige op og ned og alt er i skønneste orden. Båden kan sådan set ryste i blæsevejr, eller den kan ligefrem hoppe op og ned uden de store problemer. Ved justering af bredden på havnestativerne bruges en drejearm placeret øverst på stativets arm. Den skrå arm fås i forskellige længder, således at alle mulige bredder kan understøttes. Det er der sådan set heller ikke noget galt i.
|
Breddejustering |
Problemerne begynder, hvis man monterer en kraftig pressening over båden - og fastgør denne til den skrå arm. Så kan pressenningen angiveligt løfte såvel båd som denne skrå arm. Derved er armen ikke længere fixeret til at stå 90 grader på bådens længdeakse, og så går det galt. Det var det, der skete den gang tilbage i
vinteren 2011.
Undlader man uhensigtsmæssig fastgørelse af pressenning til havnestativerne er det en fin løsning og flexibel løsning, som dog stadig er alt, alt for dyr. Et stativ kan erhverves for 5-6000 kroner, så efter 5 år, er havnestativet betalt. Hvor ryger resten af pengene så hen?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.