tirsdag den 4. maj 2010

Nye stativer og tvang

I al den tid jeg har haft min gang på havnen har der været et mylder af stativer i brug. Særligt de berømte hjemmebygger stativer fra bådnyt er repræsenteret, men dem er der nu ikke noget i vejen med. Der er andre stativer, hvoraf ikke alle er lige velegnede til både. Det er vel rimeligt, at havnen stiller nogle minimumskrav til sejlerne, således at et stativ ikke ligefrem er til fare for andre både eller mennesker.
De nye tvangs-stativer
Hvad der forekommer mindre rimeligt er, at havnen mener sig i stand til at bestemme, at fuldstændigt velfungerende stativer ikke længere må benyttes på havnen. Masser af sejlere er udsat for regulær chikane fra havnens side, fordi deres stativ er for stort, for grimt, for upraktisk eller simpelthen fordi det har hjul, så man selv kan trille hen til kranen og søsætte båden.

Der bliver nu ved tvang indført en ordning med brug af havnens stativer. Tvang. Sejlerne er ikke blevet spurgt, til trods for at det dog er sejlerne, der betaler gildet. Må jeg ydmygst henlede opmærksomheden på, at vi skriver år 2010, og at vi lever i et demokrati. Javel, stativerne kan flyttes, og det er smart, men... De koster over kr1200,- årligt. Hvert år. Det er en fuldstændigt latterligt dårlig forretning for bådejerne. Det er faktisk nærmest noget svineri. Almindelige sammenklappelige bådstativer kan fås i håndkøb for under 7000,- Regn lige på det. Kan man holde en bestyrelse økonomisk ansvarlig? Det er jo helt hen i vejret...

Jeg kan ikke tro, at sejlernes repræsentanter i havnebestyrelsen kan stå inde for et sådant arrangement. Den pris er jo tyveri for åbent tæppe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.