torsdag den 7. marts 2013

Sejlklubbens version

Den daværende formand for Rungsted Kyst Sejlklub, Louis Schnakenburg (RIP) fortæller:


Jeg blev, sidst i tresserne som formand for Rungsted Kyst Sejlklub og medlem af havnebestyrelsen, af daværende borgmester Sven Jørgensen, spurgt om sejlerne ville støtte et projekt for bygning af en ny og større havn.

Den gamle havn og tilkørslen var i så dårlig stand, at en renovering ville blive alt for dyr. På trods af at dette ville medføre en forhøjelse af pladslejen fra ca. 500 kroner pr år til ca. 2000 kr., og at sejlerne skulle låne havnen hver 10.000 kroner, som skulle tilbagebetales over en længere årrække, gik de med til det. Hvis de havde sagt nej var der ikke blevet bygget en ny havn.

Den ny havn kostede ca. 22 millioner kroner og blev financieret af et tilskud fra Hørsholm Kommune på 1 million kroner. Et tilskud fra Frederiksbog Amt på 1 million. To lån fra Hørsholm Kommune på hvert ca. 5 mio. kr. og resten var sejlernes indskud. Efter nogle år viste det sig, at budgettet desværre ikke holdt, og et medlem af sejlklubben, luftkaptajn Karsten Mortensen, med lidt juridisk hjælp af en anden sejler, advokat Eskil Trolle, opfandt en ny finansieringsordning.

I stedet for at hver sejler skulle låne havnen 10.000 kr. skulle de deponere 350 kr. for hver kvadratmeter havneplads de havde. Disse penge skulle ikke afdrages, men tilbagebetales ved opgivelse af pladsen. Den ny sejler som overtog pladsen skulle så indbetale det tilsvarende beløb. Til gengæld for sejlernes meget større indskud skulle Hørsholm Kommune så eftergive havnen det største af de to ca. 5 millioners lån. Den aftale blev vedtaget af sejlerne, af havnebestyrelsen og for Hørsholm Kommune af 1. viceborgmester, Arno Jensen.

Arno Jensen husker det tydeligt, men desværre har kommunen 'glemt' at aflyse lånet. Sejlerne har ikke glemt det. Deres penge står i havnen. Havnens formue er i dag ca. 12 mio. kr. Og borgerne i Hørsholm vil stadig være velkomne i havnen. Med venlig hilsen fra en der var der selv.


Skrevet og publiceret af Louis Schnakenburg den 13. december 2006 i lokalavisen. Desværre er Louis Schnakenburg ikke iblandt os mere, men det ændrer jo ikke på historien om havnens tilblivelse.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.