fredag den 13. juni 2014

Kommentar til Klitgaards forslag

Kommentarer til Hr Klitgaards forslag om hjemtagelse af Rungsted Havn.
  1. Det er uforståeligt og uacceptabelt at den vedtagne løsning, der er blevet arbejdet på i mindst halvandet år nu kuldkastes af endnu en tur i det politiske maskineri. 
  2. De 600.000, der er nævnt i forslaget er ikke korrekt. Store dele af arealet er udlagt til offentlig parkering; Beløbet er snarere i omegnen af 150.000.
  3. Havnen skal vedligeholdes, og det koster penge. Historisk har kommunen stort set ikke bidraget til havnens økonomi. Der er ikke grund til at tro, at det har ændret sig.
Altså:
  • Det er ikke holdbart med en politisk løsning, fordi sagen kan genåbnes igen og igen. Der bør findes en løsning, som er sikret imod de politiske hvirvelvinde.
  • Garantien i Klitgaards forslag holder ikke. Der findes ikke noget, der hedder politisk garanti. Dette forslag lægger ejerskabet i kommunen, og politikerne kan dagen efter hjemtagelsen vedtage at sælge havnen på samme måde, som man solgte TDC, NESA og DONG.
  • Motivationen holder ikke. For det første er beløbet forkert, og for det andet skal det ses i forhold til økonomien i andre mulige løsninger.
Duer ikke
Hvis Hr. Klitgaard virkelig mente noget med den garanti, hvorfor foreslår han så ikke bare fondsløsningen? En fondsløsning ligner på mange måder Hr. Klitgaards forslag med den ene forskel, at der er en brugbar garanti mod udbytning.

Forslaget kan ses lidt længere nede af siden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.