onsdag den 6. september 2017

Havnens formand stopper i utide

Havnens formand er trådt tilbage med omgående virkning. Det sker angiveligt, fordi kommunalbestyrelsen har gennemført denne beslutning uden først at orientere havnens bestyrelse. Det er en lillebitte ændring, som i praksis ændrer ordet "væsentligt" til "3mio" i havnens vedtægter.
Det er svært at spille, når reglerne ændres
Det kan lyde uvæsentligt, men der er noget principielt i, at bestyrelsens arbejde  påvirkes af beslutninger fra Kommunalbestyrelsen. Det er jo aldrig nemt at spille, hvis reglerne ændres løbende.

Det er bare ikke nogen overraskelse, for vedtægterne for selvforvaltning af Rungsted Havn paragraf 8.1 siger:

8.1 Hørsholm Kommunalbestyrelse kan ændre eller ophæve disse vedtægter ved beslutning på et  kommunalbestyrelsesmøde. Kommunalbestyrelsen  skal  forinden have indhentet  en udtalelse herom fra havnebestyrelsen.

Med andre ord: Reglerne er ikke ændret. Havnebestyrelsen har hele tiden arbejdet under forudsætning af, at vedtægterne kan ændres af kommunalbestyrelsen. Hver eneste uge.

I ethvert selskab kan vedtægterne ændres på generalforsamlingen, men havnen har ikke en generalforsamling. Havnen har en kommunalbestyrelse, og det er vel derfra man med ret og rimelighed må forvente en slags generalforsamlingslignende aktivitet.

Samtidig med kommunalvalget skal havnebestyrelsen genvælges og genudpeges. Det er det nærmeste, havnen kommer en generalforsamling i dette land, hvor vi ellers hylder demokratiet. Det gør vi så ikke på Rungsted Havn, men denne ændring er et lillebitte skridt derhenimod.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.