onsdag den 15. november 2017

Effekten af hvile i sig selv

Der tales i Rungsted Havns bestyrelse om en havneudvidelse, og der diskuteres ivrigt, om den er nødvendig. Hovedparten af bestyrelsen lader til at mene, at en havneudvidelse er - om ikke nødvendig, så ihvertfald en god ide. En meget stor del af sejlerne lader til at mene noget andet, nemlig at det er spild af penge.

Hvorfor al denne uenighed?

Tjah, der har ikke været behov for et nyt yderbassin de seneste fyrre år. Nu skal der så gennemtvinges en dårlig løsning, som sejlerne skal betale, men som de ikke har bedt om.

Det er da tankevækkende, - og dog? Det er jo altid nemt at bygge monumenter for andres penge.

Mange tror fejlagtigt, at kommunen bidrager med mønt til havnen. Intet kunne være mere forkert. Kommunen bidrager ikke med een eneste øre, for havnen drives - som altid - efter hvile i sig selv princippet.

Når politikerne bryster sig af havnens driftige miljø, så er det altså falsk tale og lånte fjer. Kommunen og politikerne har ikke en rød reje på spil i havnen. Sejlerne har finansieret og finansierer dette "kommunale aktiv".

Som det ses af dette dokument, skal pladslejen reguleres, så den afspejler de aktuelle udgifter:

Klik for større udgave


Diskussionen om en nyt - måske nødvendigt - yderbassin på Rungsted Havn handler dermed om pladslejen, for der er kun een kilde til finansiering af projektet: Pladslejen.

Pladslejen er stedet til 400% over femten år. Dermed kommer udgifterne til båd op i en pris sammenlignelig med et mindre sommerhus. Man skal huske, at en båd ikke stiger i værdi. En båd er nogenlunde den dårligste investering man kan gøre, for der er et garanteret årligt tab.

Man skal med andre ord være temmelig entusiastisk grænsende til talblind for at købe båd.

Derfor er udviklingen i pladslejen på Rungsted Havn en katastrofe for sejlsporten!

PS: Pladslejen i Rungsted er cirka tre gange højere end exempelvis Køge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.