fredag den 21. juni 2013

KDYs klubhus som indkøbscenter

Godt 40 engagerede personer var mødt frem til KDYs orienteringsmøde om havnesagen. Efter en kort velkomst fik sejlerne bekræftet deres værste anelser: KDY forventer at miste de to historisk betingede mandater i havnebestyrelsen, men KDY vil ikke kæmpe for sejlernes sag; Tværtimod vil KDY droppe havnesagen helt og lægge sig fladt ned for kommunen.

Orienteringen rundede også, at matrikuleringen angiveligt bliver bragt i orden, at kommunen formentlig ikke kan pådutte os stranden, at KDY ikke har talt med andre interessenter forud for denne enegang og at KDY for første gang har fået tilskud på 72.000,- til husleje - af kommunen. KDY får i iøvrigt forvejen mange andre tilskud og skattefritagelse.

Tom Vendelbo lagde ud med at læse en skrevet erklæring op, som efterfølgende er sendt til KDYs bestyrelse. Beskeden var, at Tom er meget skuffet over KDY bestyrelsens manglende vilje til at varetage sejlernes interesse. Der var bred opbakning til Toms erklæring, men dette syntes ikke at påvirke KDYs repræsentanter.

Derefter fulgte mange kritiske spørgsmål, men KDY gled af på dem alle.

  1. Der var flere, der spurgte, hvorfor KDY ikke står på sejlernes side i havnesagen. Svaret var, at KDY hellere vil arbejde under de nu givne forhold.
  2. Der var een, som spurgte, om der var sammenhæng mellem beslutningen om at droppe havnesagen og behovet for en ændret lokalplan i forbindelse med salget af klubhuset. Spørgsmålet blev ikke besvaret.
  3. Der var een, som spurgte, hvad KDY vil med havnen. Spørgsmålet blev besvaret ved at advokaten læste op af de nye og ulovlige vedtægter for havnen.
  4. Der var een, som spurgte, om KDY troede på at kunne bevare indflydelse på havnen, når de "kun" blev til en lejer blandt mange. Spørgsmålet blev ikke rigtig besvaret.
Vedrørende KDYs planer for havnen, så er det stærkt problematisk at bruge de nye vedtægter. De siger nemlig, at havnen skal udvikles til gavn for brugerne. Hvem er det? Er det sejlere, restaurantgæster eller butiksindehavere?

I det hele taget var det svært at få svar på noget. KDY havde nemlig sendt papirnusserne til at klare denne lille seance, så med hensyn til bestyrelsens planer og sejlernes interesser blev vi holdt hen i mørke.

Der var flere, som spurgte til, hvad KDY så vil med klubhuset. Der blev heller ikke rigtig svaret på dette, men hvis man sammenstykker alle de svar, der blev givet på dette spørgsmål, så er KDYs plan for klubhuset følgende:
Fremtiden for klubhuset på Rungsted Havn
Klubhuset - sejlernes klubhus - skal sælges til en investor, som kan udvikle området. Det indebærer, at klubhuset skal bygges større og højere. Der skal være butikker og supermarked i hele sejlergaden, som skal åbnes, og så får KDY under en femtedel (op til 400m2) af de samlede etageareal foroven i det nordlige hjørne.

KDYs plan for klubhuset er simpelthen, at der skal være indkøbscenter!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.