onsdag den 18. juni 2014

Havnen hjemtages

Kommunalbestyrelsen har onsdag aften stemt for at hjemtage Rungsted Havn. Det er dog ikke selve Klitgaards forslag, der er vedtaget! Angiveligt er der tale om et for offentligheden hemmeligholdt forslag. Det er meget svært at tro på, men hvis det virkelig er rigtigt, så har demokratiet spillet fallit.

Med dette forslag er ringen sluttet: Havnesagen slået helt tilbage til start; Eller rettere år 2002.

Så går vi rundt...
Borgmesterens forslag lyder angiveligt nogenlunde sådan:

"Hørsholm kommune hjemtager Rungsted Havn hurtigst muligt. Interessenterne indbydes til -  sammen med forvaltningen i Hørsholm Kommune - at deltage i udarbejdelsen af vedtægter for den nye kommunale havn."

Kommunalbestyrelsen har her givet sig selv lov til at gøre med havnen, nøjagtig som det passer dem. Det positive er, at Borgmesteren flere gange nævnte nogle havne lidt længere sydpå, hvor der er mere brugerindflydelse. Forskellen er bare, at havnene sydpå er betalt af kommunen, hvilket ikke er tilfældet i Rungsted. Bekymringen omkring sikring af havnen mod salg og udbytning er til gengæld indtakt.

Resultatet af afstemningen:
  • 7 Konservative, 2 Socialdemokrater og 1 Radikal stemte for.
  • 4 Venstre, 1 Liberal Alliance, 1 borgerliste og 1 Dansk Folkeparti stemte imod.
  • Henrik Peuliche og Thorkild Gruelund undlod at stemme.

Hvorfor er det forkert at kommunalisere havnen? Bortset fra at kommunalisering rimer på noget, de havde bag jerntæppet, så er det faktisk ikke rigtig kommunens havn. Rungsted Havn er en Amtshavn.

Det virkelig sjove er, at kommunen er fuldstændig klar over, at de ikke må hverken eje eller drive havnen. Det kan man læse på kommunens egen hjemmeside, - klik her. Sagen er derfor den simple, at hvis kommunen skal prøve at bevare sin ulovlige indflydelse i havnen, så er hjemtagelse den eneste mulighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.