onsdag den 10. december 2014

Kommunen vil bestemme

Det er hørt før, og hvis man var i tvivl, kan man læse referatet af økonomiudvalgets seneste møde den 4. december. Det ligger på kommunens hjemmeside. Her skal jeg blot citere dokumentet:

Under sagsfremstillingen findes følgende overskrift "Hvordan sikres kommunens bestemmende indflydelse?". Under denne står at læse:

Det er en central præmis for hjemtagningsbeslutningen, at kommunalbestyrelsen sikres mulighed for
afgørende indflydelse på havnens strategiske udvikling. Principielt kan det gøres gennem en vetoret i bestyrelsen (enten som i Gentofte-modellen nedenfor) eller gennem at have udpegningsret til majoriteten af bestyrelsesmedlemmerne. I praksis vil det så skulle specificeres, hvordan KB’s afgørende indflydelse sikres, og også gerne hvilke typer af sager det er vigtigt i forhold til.

Så er der ingen tvivl længere. Kommunen *vil* bestemme over havnen. Al snak om selvstyre må herefter anses for at være varm luft på dåse.

Spørgsmålet er så, hvad praksis bliver, og der har vi nogle svar til gode. Vil KB bestemme farven på cafebordene, eller hvad er det egentlig de vil med den bestemmende indflydelse? Nøgleordet er her - strategisk. Det kunne tyde på, at man vil have snor i de store linier, men det er ikke rigtig blevet sagt endnu.

Økonomiudvalget besluttede iøvrigt at arbejde videre med en model, som kun giver indflydelse til sejlklubber organiseret under Dansk Sejlunion. Det kan undre.
Undren
Dansk Sejlunion er en landsdækkende organisation af sejlklubber, som netop har meddelt sejlklubberne, at den IKKE ønsker at deltage i lokalpolitik eller lokalpolemik. De har intet, - absolut intet at gøre med Rungsted Havn. Måske kommunen hellere skulle se på, hvilke sejlklubber der er lokalt funderet og godkendt i kommunen som værende folkeoplysende, non-profit organisationer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.