fredag den 18. maj 2018

Hangarprojektet

Tænk en gang! Der er folk, som skriver til mig og spørger, om jeg er holdt op med at blogge. Det er jeg ikke, men jeg har holdt en lille pause. Den afsluttede hjemtagelse betyder jo, at fokus for denne blog ændres. Kommunen ejer havnen. Punktum. Nu skal det handle om fremtiden - og om hvordan vi gør Rungsted Havn endnu bedre.

Der er mange, som savner en kommentar på hangarprojektet. Jeg synes nu mere det ligner en helhedsplan for Rungsted Havn, og set med lokalt sejlerperspektiv virker den nok en anelse enøjet. Planen gør jo jollepladsen mindre, udsigten dårligere, og så bruger den ret meget plads på elitesejlads for cirka 10 sejlere, som formentlig ikke er fra kommunen.

Til gengæld mangler der noget til de brede masser i planen. Folkeligheden er helt tabt. Situationen er, at een klub disponerer eksklusivt over 3500m2 på vores havn. Sejlerne - som betaler det meste af havnens drift - er forment adgang til området. De har ikke en gang adgang til et læskur.

Det forekommer mig derfor mere aktuelt at få retableret den lokale sejlklub, som man på skammelig vis lod gå konkurs i 1999. Det burde ikke være svært at forstå, at der skal være plads til en lokal sejlklub med lokal indsigt og udsigt. Det har der jo været fra 1928 til 1999, og det skal der selvfølgelig være igen.

Når det er sagt, så er det et rigtig spændende og visionært projekt. Spørgsmålet er bare, om det hører hjemme på Rungsted Havn. Det er en meget stor bygning - og ombygning af havnen, og det bliver overordentlig svært at konkurrere med det kæmpestore sejlcenter, de har bygget i Århus.
Hangarprojektet
Projektet har været i høring - kommunen har kendt til projektet i mere end et halvt år uden at orientere havnebestyrelsen, men alt dette har jo allerede stået i lokalsprøjten. Ingen grund til at kommentere det yderligere.

Næh, de interessante kommentarer kan man læse i referatet af havnens behandling af samme projekt. I havnebestyrelsen udtrykker syv ud af otte fremmødte forskellige bekymringer omkring projektet.

Læs mere på havnens hjemmeside: www.rungsted-havn.dk eller hop direkte til referatet med dette link: Referat.

Dette link giver ugebladets dækning.

Dette link giver Bådmagasinets dækning.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.