torsdag den 12. maj 2011

Kommunal drift = 25% dyrere drift

CEPOS har lavet en rapport over mulighederne for privatisering. Den er meget interessant. I rapporten optræder Rungsted Havn som muligt emne for privatisering, og det angives at kommunen ejer 95% af havnen. Når de har sagt det nok gange, ender det med, at alle tror på det, så derfor:

Hørsholm kommune har tilvejebragt en ejerandel af Rungsted Havn ved snyd, fusk og falske tinglysninger.

Så er det på plads. Detaljerne kan læses andetsteds her på siden og hos Rungsted Baadelaug. CEPOS rapporten kan ses her: CEPOS om privatisering, og hvis linket en dag går i stykker, har jeg lagret en backup.

En interessant ting i rapporten er, at de finder, at kommunalt drevne monopol-lignende institutioner typisk har en driftspris, der er 25-30% for høj. Der angives een hovedårsag til dette: Manglende incitament. Der er simpelthen ikke grund til at gøre sig umage. Det passer vel egentlig meget godt på den oplevelse de fleste sejlere har af service-niveauet på Rungsted Havn. Det går kun een vej, nedad, medens priserne tordner i vejret.

Argumentet er: I en kommunal driftssituation er der ikke een ejer, som er interesseret i at holde omkostningerne lave. Der er flere lag med politikere oveni, og disse har ofte en helt anden dagsorden end at være sparsommelige.

Lige nu har Hørsholms overvejende Konservative ledelse overvejelser om at tage borgenes ejendom for at sælge den til tredjepart, og ikke nok med det; Det skal helst gøres, så kommunen fremover kan hæve extra skatter op af lommen på de 800 bådejere.

Det er ihvertfald ikke borgerlig politik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.