tirsdag den 5. juli 2011

Status p.t.

Så er en løsning på havnesagen igen udskudt. Jvf Rungsted Bådelaugs hjemmeside skulle kommunen have truffet en beslutning den 20. juni, men politikerne ønsker endnu en tænkepause.
Solen bager, medens politikerne tænker.
Man skulle tro, at behovet for rapporter allerede var dækket, men de tidligere rapporter har åbenbart ikke været gode nok. Denne gang er der dog - en slags - godt nyt. Bruhn & Hjejle slår nemlig fast, at en havn, som er helt eller delvist kommunalt ejet, ikke kan være hjemsted for ikke havnerelaterede funktioner.

På dansk betyder det, at havnen skal være en havn for skibe, lystsejlere, fiskere m.v. Det er godt nyt. Havnen blev bygget af sejlere for sejlere, og det var aldrig meningen, at den skulle blive til "Nordsjællands Ervhervs og konference -center".

Det vil være en katastrofe, hvis kontrollen med havnen overgår til kommercielle interesser, derhen at sejlerne og fiskerne bliver en parantes i et kombineret vandland, casino, hotel, seniorbolig og kontor -komplex.  Det er allerede blevet sværere at være bådejer, - og det udelukkende af hensyn til alle mulige andre interessegrupper end sejlere.

Det er meget mystisk; Ikke mindst fordi bådejerne jo har betalt for havnen, og de betaler langt det største del af driften. Ovenikøbet kommer så, at KDY har to mandater i havnebestyrelsen. Man skulle tro, at det gav mulighed for at få fokus på den primære kundegruppe.

Det er desværre ikke rigtig tilfældet. Læs for eksempel indlægget "Havnemesteren fortæller", som glimrende illustrerer havnekontorets holdning til de "besværlige" bådejere.

Bådelauget? De skriver heldigvis også, at havnen skal være en havn for både; Let's walk the talk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.