fredag den 5. august 2011

Gratis forlystelse

Her i sommervarmen er det efterhånden et dagligdags syn, at det voksne publikum ser til eller ligefrem hjælper deres børn med at smide sten i vandet. Jeg har skrevet om det tidligere. Jeg ved ikke, hvad der skal til, men der er åbenbart utroligt mange blandt publikum, der betragter havnen som en slags gratis forlystelse. Klatr i træerne, smid sten i havnen, smadr toiletterne, ødelæg bommen på sydmolen og tag hvad du vil fra bådene.
Hærværk

Det er hærværk alt sammen, - også det med at smide sten i vandet. Havnen ødelægges, og der er nogen, som skal betale for at få gravet stenene op igen. Alle, som har økonomiske interesser i havnen, bør henstille til at folk ikke smider sten i vandet. Det gælder også sejlerne, som jo for længst har betalt for bygningen af havnen, og som fortsat betaler for drift og vedligehold.

Desværre er det oftest sådan at folk bliver dybt fornærmede, hvis man tillader sig at bede dem - pænt - om at holde inde med skydningen.

Hvad kan man gøre? Bede havnekontoret om at sætte flere tydelige skilte om? Publikum er åbenlyst ude af stand til at opføre sig ordentligt, så der må skulle et ordensreglement til. Altså et regelement der gælder for publikum; Et reglement man accepterer ved at overskride tærskelen til havnens område.

Hvis alt andet glipper, så kan man jo tage et billede med sin mobil, og melde vedkommende til politiet. Jeg kan ikke fatte, at det skal være nødvendigt...

2 kommentarer:

  1. Hej Nemo
    Jeg så et skilt på Vordingborg havn i sommer med følgende ordlyd "Vordingborg ro- og kajakklubs bådebro - hensynsfuld brug er velkommen på eget ansvar". Mon ikke den kunne omformuleres til Tivoligæsterne i forhold til brug af havnen
    mvh Kasper D45

    SvarSlet
  2. Helt sikkert. Jeg synes, vi skal sende det som forslag til havnemesteren. Naturligvis med underskrifter fra fire til fem hundrede bådejere. Det er kun mere aktuelt efter de seneste ugers skriverier om hærværk på bådebroerne udført af berusede teenagere.

    SvarSlet

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.