fredag den 7. september 2012

Rungsted Søbad II

Som en opfølger på indlægget om Rungsted Søbad fandt jeg tilfældigvis dette gamle postkort, som viser en verden på pæle ud for Rungsted; Badehotellet i baggrunden.
Rungsted Søbad
Desværre er kortet ikke dateret, men det er ihvertfald fra før den første havn i 1923. Nederst til venstre ses noget, der formentlig er en båd meget lig den tidligere beskrevne Sundtype-båd. Utroligt nok faldt jeg ved samme lejlighed over et andet postkort, som viser båden i nærbillede:
Sundtype-båd ud for Rungsted Badehotel
Dette postkort er desværre også udateret. Det giver mig så anledning til at vise dette maleri af "Rungsted Havn" fra 1860, hvor man kan skimte en båd af samme type ud for stenbroen.
Båd ved Rungsted Havn 1860
I baggrunden skimtes flere både af samme type, og bag dem anes hullet ud til Kattegat. Det ser ud til at have været en langtidsholdbar bådtype. Riggen minder iøvrigt en del om Flipper-faderens seneste påhit, Megin-jollen, som dog er forskellig i skrogopbygning, da den ikke er klinkbygget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.