lørdag den 16. maj 2015

Arkivet: Rungsted Havn Indvies

Det er i sandhed forstemmende med al den uenighed, der er omkring vores dejlige Rungsted Havn. Sådan var det ikke, da havnen blev indviet. Der var fest og glade dage. Her er et billede derfra:
Hørsholm Avis tirsdag den 27. august 1974
Dengang var alle trygge ved, at havnen ejedes af selskabet Rungsted Havn A/S. Hørsholms  daværende tidligere Borgmester, Vice Amtsborgmester Sven Jørgensen, sagde det selv i talen: Rungsted Havn er ikke opført af kommunen men af selskabet Rungsted Havn A/S, stiftet i 1918 og bl.a. baseret på aktier tegnet blandt borgerne. Se selv:
Hørsholm Avis tirsdag den 27. august 1974
Havnen var altså bygget på folkeaktier. Det var folkets havn, - ikke kommunens. Den højre kolonne fortsætter med yderligere interessante kommentarer fra Sven Jørgensen, nemlig en bemærkning om finansieringen, som Landmandsbanken åbenbart hjalp med. Det skal have hjulpet almindelige borgere til at få råd til bådplads. Rungsted Havn er ikke en overklassehavn. Vi lader billedet stå et øjeblik!
Hørsholm Avis tirsdag den 27. august 1974
Hvordan det hænger sammen med kommunens ønske om at gøre Rungsted Havn til en havn KUN for Hørsholms borgere, må stå hen i det uvisse. Uvist er det derimod ikke, at havnen blev bygget af Rungsted Havn A/S, stiftet i 1918, baseret på aktier blandt borgerne. Kanske det er derfor, sejlerne  finder det mærkeligt, at kommunen kommunaliserer havnen.

Kommunens repræsentanter har gentagne gange udtalt til pressen, at de ikke forstår sejlerne. Måske ovenstående kan skabe en vis grad af forståelse parterne imellem. Når kommunaliseringen træder i kraft, og den nye bestyrelsen skal til at virke, så er der jo i den grad brug for forståelse og samarbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.