mandag den 1. juni 2015

Tivoliseringen tager fart

Rungsted Havn tager endnu et skridt på vejen væk fra en havn henimod en egentlig forlystelsespark. Det sker med Borgmesterens velsignelse, idet store arealer nu omlægges fra sportsudøvelse til huslejefri kommerciel udnyttelse. Der er tale om arealer, der ifølge lokalplanen skal huse sejlklubber og en klubrestaurant med offentlig adgang.

Det hele sker - trods Borgmesterens forsikringer om det modsatte - på sejlernes bekostning. 

Den husleje, som det nye store kommercielle areal normalt ville have lagt i Rungsted Havns kasse, den ender nu med Borgmesterens velsignelse andetsteds, nemlig i KDYs kasse inde i Tuborg. Hvem betaler for det? Det gør sejlerne; Den 30% stigning i pladsleje, som vi netop har set i 2015, den kunne helt have været undgået.

Hvad de andre forretningsdrivende mener om det, står hen i det uvisse. Deres husleje bliver jo også højere, når disse penge mangler i kassen. Ovenikøbet udsættes de andre forretningsdrivende for konkurrence på ulige vilkår.

I pressen lægges der ingen fingre imellem. Det er nu helt åbenbart, at Borgmesteren betragter havnen som sin private legeplads; Det kommer ikke kun til udtryk gennem ovenævnte aftaler, som Borgmesteren har indgået i sin egenskab af fungerende havnebestyrelse. Det kommer også til udtryk i Frederiksborg Amtsavis, hvor Borgmesteren glæder sig over at "vi har fået en stabil lejer". Javel, Kommunen har muligvis fået en stabil lejer i sin havn, men denne "lejer" suger altså millioner ud af havnen og dermed de lokale sejlere og forretningsdrivende.

Læs mere her: Frederiksborg Amtsavis om Megafyrværkeri og her Frederiksborg Amtsavis om MASH åbningen.

Nuvel: KDY er driftige forretningsfolk, MASH er et udmærket spisested og Borgmesteren vil gerne have en fin havn; Det er alt sammen let at forstå, men som sejler står man altså tilbage med spørgsmålet:

Er det rimeligt, at sejlerne og de erhvervsdrivende på havnen finansierer ovenstående? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.