tirsdag den 12. april 2011

Grove priser på stativer

Da de nye stativer blev introduceret på Rungsted Havn, blev bådejerne ikke spurgt. Man forbød simpelthen - fra den ene dag til den anden - folk at bruge en lang række stativer. Desuden forbød man generelt sejlerne at købe stativer; Havnens stativer skulle benyttes. Flytbare stativer er smarte, men det lugtede langt væk af et forsøg på at skabe en extra indtægt.

Der blev udsendt en brochure i efteråret 2008, hvoraf det fremgik, at prisen for et års leje af et stativ var 1000 kroner. Sidste år spurgte jeg Rungsteds Havnemester, om der forelå en beregning, som retfærdiggjorde denne pris. Først ville Havnemesteren ikke svare på spørgsmålet, men da jeg insisterede, var svaret var, og jeg citerer:

Havnemesteren: "Det er en god deal for sejlerne".

Siden da er prisen steget til 1250 kroner !!!

Der er tale om en 25% stigning på lidt over to år. Det er temmelig meget over den gennemsnitlige prisudvikling, og der må derfor være noget galt.

Nye bådstativer til både omkring 28-33 fod kan fås til mellem 6 og 8 tusinde kroner. Hvis jeg går i banken og låner 7000, så koster det mig allerhøjest 650 kroner om året i rente. Prisen for leje af stativet er cirka dobbelt så høj. Ergo er der nogen, som tjener rigtig gode penge på de her stativer.

Hvem er det, der tjener de penge?

Der kan være tale om en skjult skat til kommunen, der kan være tale om en skjult forhøjelse af pladsprisen, eller der kan simpelthen være tale om særdeles ringe styring af økonomien i havnen.

Beslutningsprocesserne omkring, hvorledes man vil servicere den største kundegruppe på havnen, nemlig sejlerne, fremstår dybt absurde, men der er andre, som slås med det.

Det er på tide at få afklaret, om man kan købe sådan et flytbart stativ af havnen. De kan ikke være dyre, for de bruges jo masser af steder; Jeg spørger. Svaret kommer her på siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anonyme indlæg, kommentarer skrevet under pseudonym, perfide kommentarer, personlige angreb og usagligheder slettes. Din IP adressen logges.